Διαχείριση των social media με το Seesmic Desktop


Η ανάγκη για ένα εργαλείο διαχείρισης των λογαριασμών και του περιεχομένου των social media προέκυψε από δύο διαφορετικούς λογαριασμούς twitter τους οποίους έπρεπε να παρακολουθώ στενά. Κάποιο εργαλείο θα υπάρχει σκέφτηκα και μετά από σύντομη αναζήτηση κατέληξα στο δωρεάν εργαλείο Seesmic Desktop. Μπορεί κανείς να επιλέξει αντίστοιχη εφαρμογή για κάποιο smart-phone καθώς και online έκδοση. Καλό το cloud computing αλλά η εφαρμογή στο laptop που φάνηκε πιο βολική και μπορώ να διαβάζω και τα πιο πρόσφατα tweets και posts στο facebook όταν είμαι για λίγο offline (*).

Η εφαρμογή Seesmic Desktop δέχεται τα στοιχεία (username & password) από τις σόσιαλ μίδια-στρείδια εφαρμογές στις οποίες έχεις λογαριασμό και στη συνέχεια βλέπεις όλα τα νέα μαζί, σαν να έχεις ανοίξει τον Google reader ένα πράγμα. Η εφαρμογή παρέχει ηχητική και οπτική ειδοποίηση για νέο περιεχόμενο, έχει ενσωματωμένο το bitly.com url shortener και δίνει την δυνατότητα να ποστάρεις περιεχόμενο σε όλους τους λογαριασμούς ταυτόχρονα. Κάτι που με βόλεψε επίσης πολύ είναι ότι βλέπεις όλα τα νέα των φίλων σου στο fb, χωρίς να πρέπει να πατάς κάθε φορά το κουμπάκι Most recent.

Ψάξε καλά τα κόλπα-εργαλεία που σου δίνει το Seesmic Desktop για το Twitter και δεν θα χάσεις! Φυσικά θα χρειαστείς επιπλέον και λίγη μελέτη πάνω σε θέματα twitter savoir vivre και marketing. Αν αποκτήσεις και bitly.com account, μπορείς να το συνδέσεις με το Seesmic και να παρακολουθείς και τα στατιστικά των links που ανεβάζεις στο twitter και fb. Καλό ε; Την ιδέα για τα στατιστικά των url shorteners την βρήκα στο άρθρο 12 Things to Do After You’ve Written a New Blog Post.

Σαν αρνητικό μπορεί να αναφέρει κανείς ότι μπορείς εύκολα να ποστάρεις περιεχόμενο σε λάθος λογαριασμό αν είσαι λιγουλάκι αφηρημένος!

(*) Η ανάρτηση αυτή γράφτηκε όταν ήμουν σε διακοπές σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης. Μετά από τις πρώτες μέρες, όπου απεγνωσμένα κυνηγούσα δωρεάν πρόσβαση σε κοντινό τουριστικό θέρετρο (με τα παιδιά μου 4 και 6 ετών παρέα…), με έκπληξη ενημερώθηκα από τον γιο του καφετζή στο χωριό, σε άπταιστη χανιώτική διάλεκτο, πως παρέχεται δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο internet από το δήμο.

  1. No comments yet.
(will not be published)